Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix CleanGotleu, una app que geolocalitza els espais degradats i envia alertes a l'Ajuntament

27685

El batle de Palma, Antoni Noguera, juntament amb el coordinador de Districte Llevant, Daniel Oliveria, han assistit aquest dimecres a la jornada educativa que s’ha celebrat al parc de l’Esperança amb motiu de l’estrena del wi-fi gratuït en aquest espai de Son Gotleu.

La inauguració d’aquesta nova zona wi-fi forma part d’un projecte d’aprenentage i servei amb els joves de barri, que han participat al laboratori de capacitació tecnològica SonGotlab, impulsat per Ajuda en acció i han creat una app que han anomenat CleanGotleu i que geolocalitza espais degradats o que necessiten una important millora i que es podria enviar mitjançant una alerta a l’Ajuntament.

En el marc d’aquest mateix laboratori s’ha elaborat un vídeo que promou l’ús segur de la xarxa entre el jovent i els joves han documentat una entrevista amb el batle. Aquestes dues peces són part dels exercicis de la gimcana que s’ha organitzat, juntament amb els joves del Centre Ocupacional Isla - Mater Misericordiae, i a la qual han participat alumnes dels centres educatius Gabriel Vallseca, CEIP Es Pont i IES Sureda i Blanes del barri. Així com els alumnes han anat superat proves, han anat adquirint peces de dos mòdems ficticis, impresos pels mateixos alumnes d’aquest laboratori.

El batle, Antoni Noguera, ha destacat que la instal·lació de wi-fi gratuït «lluita contra la desigualtat, perquè no tothom té poder adquisitiu per a poder tenir accés a Internet a casa seva».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.