Setmanari d'informació local - 138 anys

El govern català i l'espanyol acorden que algú de fora els coordini i el PP ho veu una «punyalada per l'esquena»

27667

El govern espanyol ha acceptat que, en la taula de diàleg polític sobre la situació a Catalunya, hi hagi la figura d'un 'coordinador' que «pugui prendre nota i convocar» les reunions amb l'executiu català.

En la seva resposta a una pregunta del portaveu del PP al Senat, Ignacio Cosidó, Carmén Calvo, vicepresidenta espanyola, ha acusat els conservadors d’haver «abandonat Catalunya» i d’haver deixat com a llegat un augment de l’independentisme durant el seu mandat per la negativa a dialogar i per haver «cedit a entregar» aquest problema «a la justícia». En tot cas ha afirmat que el govern espanyol «no farà res al marge de la Constitució».

De la seva banda, el PP ha emès un comunicat molt dur en el qual ha afirmat que «el govern que presideix Pedro Sánchez està anunciant que cedeix al xantatge dels independentistes i accepta la utilització de 'mediadors', 'relators' o 'coordinadors' per a obrir una negociació del govern (espanyol) amb els independentistes de Catalunya».
El PP manifesta que «Ni la sobirania nacional ni la unitat d'Espanya es negocien, sinó que es defensen. Mai, sota cap circumstància, el Partit Popular admetrà o consentir que el Govern d'Espanya situï mediadors entre l'Estat de Dret constitucional i el colpisme independentista».

Per al PP «Situar mediadors o relators significa, en la pràctica, posar en el mateix nivell de legitimitat l'Estat de Dret constitucional i la ruptura d'aquest. És, de facto, legitimar com a admissibles les demandes separatistes. La llibertat i la llei no es negocien i menys amb intermediaris» i també que «Establir mediadors suposa assumir la demanda de bilateralitat, constant en les exigències independentistes».

El PP també afirma que «Aquesta iniciativa del Govern de Pedro Sánchez, a pocs dies que el Tribunal Suprem comenci a jutjar la ruptura de l'ordre constitucional que es va produir a l'octubre de 2017, significa una punyalada per l'esquena a la Justícia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.