Setmanari d'informació local - 138 anys

Fanny Tur: «Els qui qüestionen la unitat del català ho fan perquè saben que junts som imparables»

27639

La consellera de Cultura del Govern, Fanny Tur, ha fet un parlament durant la gala de lliurament dels VI Premis Martí Gasull i Roig que s'ha fet al Teatre Poliorama de Barcelona.

Tur ha fet una clara defensa de la unitat del català: «És la llengua comuna d'un país plural, ric i divers. Qui ens vol veure separats fa servir la riquesa de la llengua per qüestionar la unitat del català, perquè saben que junts som imparables».

Torra: «La llengua és el nervi de la nació, d'aquí els intents per eradicar-la»

El president de la Generalitat de Catalunya ha intervingut a l'acte per felicitar la Plataforma per la Llengua pels seus 25 anys, però també per agrair i felicitar els finalistes per la seva ferma tasca a favor del català. Torra, que ha fet un repàs a la història de la llengua catalana, ha assegurat que «la llengua és el nervi de la nació: d'aquí els intents de les autoritats espanyoles i franceses per eradicar-la». «Com deia el mestre Fabra, si la llengua falla, falla tot». Malgrat tot, Torra s'ha mostrat optimista. «Per un país i per una llengua lliures, recordem avui més que mai ens nostres amics i companys que són a la presó. Ells seran lliures, i la nostre llengua i el nostre país, també», ha afirmat Torra.

Puigdemont

També el president Puigdemont ha intervingut a l'acte, a través d'un vídeo, en què ha assegurat que «és un honor haver compartit amb en Martí aquesta lluita que ens porta a seguir defensant el país des de qualsevol àmbit, però particularment en el de la llengua, que és un element de cohesió social que explica com som al món». «Sense la Plataforma per la Llengua, una llengua minoritzada i amb nombrosos adversaris com la catalana potser no hauria pogut sobreviure», ha assegurat Puigdemont.

L'acte d'entrega dels VI Premis Martí Gasull i Roig s'ha fet al Teatre Poliorama de Barcelona. Hi han assistit més de 700 persones, entre les quals destaquen també la consellera de Cultura de la generalitat de Catalunya, Laura Borràs, la vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, la família de Martí Gasull i representants del jurat dels Premis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.