Setmanari d'informació local - 138 anys

Un centenar de dones participen en una trobada per a reivindicar el paper de la dona en sectors cientificotècnics

27589

La vicepresidenta i consellera d'Innovació i Recerca, Bel Busquets, ha assistit a l'acte que dóna els sus al programa del Dia Internacional de la Nina i la Dona en la Ciència per a donar suport a la iniciativa liderada per la Plataforma 11F Balears, en què participen dones de diferents institucions, empreses, i a títol individual. Ja és el segon any que dones vinculades a sectors STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) realitzen aquesta acció reivindicativa en què es presenta el programa d'activitats i es realitza una foto multitudinària.

L'objectiu de la trobada és posar cara i donar veu a dones que, des d'institucions, empreses o a títol individual, treballen en diferents camps de la investigació, reivindicar el seu paper i que serveixin d'exemple a les nines per a despertar les vocacions científiques i, així, contribuir a trencar l'escletxa de gènere que actualment també existeix en l'àmbit cientificotecnològic.

Durant la roda de premsa prèvia a la trobada, a càrrec de les representants de la plataforma 11F Balears: Roberta Zambrini, Julia Mañez i Ana Bonilla, el director general d'Innovació i Recerca, Josep Lluís Pons, i la vicerectora de la UIB, Rosabel Rodríguez, s'han donat a conèixer les diferents activitats i també la web 11fbelears.org, on es pot consultar tota la informació relativa al programa i a les accions portades a terme per la mateixa plataforma.

Un programa d'activitats dirigit a dones, a nines i a actors implicats en el sistema de recerca i innovació tecnològica

D'entre les activitats organitzades, la Plataforma 11F Balear ha volgut destacar especialment la lectura del manifest elaborat per la plataforma, que es farà el mateix 11 de febrer, a les 18 h, a la plaça de les tortugues. A través d'aquesta acció, es faran públics els objectius i les estratègies del col·lectiu, i es pretén implicar no només el col·lectiu de dones STEM, sinó també a institucions, organismes, i a la societat en general perquè s'agafi consciència de la necessitat de portar a terme accions concretes per revertir la situació de desigualtat que existeix en l'àmbit STEM.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.