Setmanari d'informació local - 138 anys

Cabrera tendrà el major parc nacional marí de la Mediterrània occidental

27585
MITECO

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha aprovat aquest divendres l'acord pel qual s'amplien els límits del parc nacional maritimoterrestre de l'Arxipèlag de Cabrera, incorporant 80.779 noves hectàrees d'espais marins adjacents. D'aquesta manera, la superfície total del parc passa de les 10.021 hectàrees actuals a les 90.800, convertint-se en el major parc nacional marí de la Mediterrània occidental.

Així ho ha manifestat la ministra portaveu del Govern, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. «És un gran pas en la conservació dels ecosistemes marítims que tradicionalment han estat els grans oblidats en la protecció ambiental», ha celebrat.

En la mateixa línia, la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assenyalat, en un vídeo difós als mitjans, que aquesta ampliació és «summament important».

Per a Ribera, aquesta mesura ofereix «una oportunitat» per a espècies emblemàtiques, migratòries i de pesca comercial. «Després d'anys de treball i una intensa col·laboració entre els diferents actors afectats, avui podem arribar a aquesta feliç finalització d'una etapa», ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.