Setmanari d'informació local - 138 anys

'Petits lectors, grans històries': cicle d’activitats familiars per al foment de la lectura a Ca n’Oleo

27543

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports presenta un nou programa d’activitats culturals a Ca n’Oleo adreçat a infants i famílies.

És un projecte dissenyat en el marc del Pla de foment del llibre i la lectura, inclòs en el Pla de Cultura de les Illes Balears, que també proposa la recuperació de Ca n’Oleo -seu de la Conselleria- com a nou espai de dinamització cultural, espai obert a la ciutadania, la lectura i el diàleg creatiu.

El cicle d’activitats familiars per al foment de la lectura a Ca n’Oleo està format per 24 activitats entre les quals hi ha contacontes, tallers familiars, espectacles i gimcanes que tenen el llibre i la literatura com a protagonistes.

‘Petits lectors, grans històries’ s’inicia aquest dissabte 2 de febrer a les 12 hores amb el contacontes i taller ‘Viatge al món de n’Aina. La Reina dels Embulls’.

Les activitats tendran lloc del 2 de febrer al 13 de juliol i són gratuïtes. Es poden consultar els primers mesos de programació a continuació:

Dissabte 2 de febrer de 2019 12 h
Contacontes + taller ‘Viatge al món de n’Aina. La Reina dels Embulls’
N’Aina acompanyada per en Bigotets ens explicaran la història de la Reina dels Embulls, un conte que ens explica la importància de la imaginació. En acabar farem un breu taller on realitzarem un ‘embull’ que ens podrem endur a casa.

Dissabte 9 de febrer de 2019 12 h
Taller familiar ‘Dins un llibre’
Què sabem de com es fa un llibre? Qui hi intervé a part de l’escriptor/a? Quines són les funcions d’un editor/a? Vine a descobrir-ho en aquest entretengut taller familiar, on els infants recorren de forma lúdica les diferents fases de la creació d’un llibre.

Dissabte 16 de febrer de 2019 12 h
Contacontes ‘Carnestoltes diu…’ amb Conte Contat
S’acosta carnaval i ho volem celebrar amb aquest espectacle on hi trobareu contes, titelles fetes a mà, màgia, música, cançons i molta diversió. Animau-vos i veniu disfressats!

Dissabte 23 de febrer de 2019 12 h
Contacontes i taller musical ‘La princesa que feia llaüts’ amb la Fada Despistada
Les princeses poden ser valentes? Les princeses poden navegar? Poden viure feliçment sense casar-se? Clar que sí, i els protagonistes d’aquest conte ho tenen ben clar.
Aquesta història trenca els clàssics estereotips de gènere.

Dissabte 2 de març de 2019 12 h
Taller familiar de cal·ligrames
En aquest taller les famílies s’endinsaran a un món de contes curts i amb l’ajuda dels monitors crearan les seves il·lustracions de la història fetes amb cal·ligrafies.

Dissabte 9 de març de 2019 12 h
Taller amb Nívola Uyá
Coneixerem la feina de la il·lustradora Nívola Uyá i realitzarem un taller artístic amb ella.

Dissabte 16 de març de 2019 12 h
Contacontes ‘Allà on viuen els monstres’ i jocs amb Viatge al món de n’Aina
Viatge al món de n’Aina acompanyada del seu inseparable ‘Bigotets’ ens explicarà la història d’Allà on viuen els monstres, on Max comença un viatge simbòlic des de la seva habitació fins a un lloc fantàstic, tot travessant un temps/espai mític i enfrontant-se a les seves pors.

Dissabte 23 de març de 2019 12 h
Contacontes ‘Sa Jaia Corema’ amb Conte Contat
Vine a conèixer la història de ‘Sa Jaia Corema’, un dels personatges més estimats de les nostres tradicions; espectacle on hi trobareu contes, titelles fetes a mà, màgia, música, cançons i molta diversió.

Dissabte 30 de març de 2019 12 h
Canta’m un conte, contacontes per a infants de 0 a 3 anys amb ‘Canciones para Matilda.’
Activitat musical dirigida a nadons de 0 a 3 anys on, amb un conte com a eix, experimentarem amb sons, textures i moviments.

Dissabte 6 d’abril de 2019 12 h
Taller ‘Còmic en família’ amb l’il·lustrador Alex Fito.
Realitzarem un còmic en família de la mà de l’il·lustrador Alex Fito. Taller familiar a partir de 3 anys.

Dissabte 13 d’abril de 2019 12 h
‘Contacontes: Dracs i roses per Sant Jordi’ amb Catalina Contacontes.
S’acosta Sant Jordi, vine a conèixer la llegenda del Drac i de Sant Jordi amb na Catalina Contacontes

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.