Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS critica «l'oportunisme polític» del PP en presentar una PNL sobre la inversió dels PGE

27527

El diputat de MÉS per Mallorca Miquel Gallardo ha criticat aquest dimecres «l'oportunisme polític» del PP en presentar per al ple del pròxim dimarts una Proposició No de Llei (PNL) per a debatre la «discriminació» dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2019 cap a les Balears.

Segons ha explicat, MÉS coincideix amb el PP en què existeix una «discriminació» en la inversió estatal destinada a les Balears, però ha insistit que el que critica la seva formació és «l'oportunisme» del PP, i no la proposta en si.

D'aquesta manera, Gallardo ha recordat que amb el govern de Mariano Rajoy o de José María Aznar, «les Balears estaven exactament en la mateixa situació». Així mateix, ha afirmat que la seva formació presentarà esmenes per a millorar aquesta PNL amb l'objectiu que sigui «beneficiosa per als ciutadans de les Balears».

En aquesta línia, el portaveu del PI, Jaume Font, ha criticat que el PP hagi canviat una moció presentada en relació a les ajudes estatals destinades a les inundacions del 9 d'octubre en la zona del Llevant de Mallorca i al 'cap de fibló' de Menorca, per a presentar aquesta PNL sobre els Pressupostos.

«El PP ha decidit canviar-la per una altra PNL sobre inversions de l'Estat en els PGE perquè li agrada discutir i amb aquesta discussió entre partits no tindrem solucions per als ciutadans que han sofert a Mallorca i Menorca», ha afegit.

«Un ple positiu»
D'altra banda, Gallardo ha assegurat que el ple d'aquest dimarts ha estat «molt positiu» gràcies a l'aprovació de la Llei de Residus i de la Llei de Sostenibilitat de Formentera, que suposarà «una porta oberta per a aplicar-lo en altres illes de la comunitat».

Finalment, ha valorat les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) i ha apuntat que aquests demostren que «a les Balears s'està generant molta ocupació, amb un 10 per cent més de població amb treball que el 2007».

"Tot el catastrofisme que des del PP auguraven sembla que no s'està complint perquè les dades demostren que s'està fent un canvi de model, està baixant la temporalitat en els contractes i estan augmentant els contractes indefinits", ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.