Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament aprova per unanimitat la Llei de l'atenció i els drets a la infantesa i a l'adolescència

27501

El Parlament ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la Llei de l'atenció i dels drets de la infància i l'adolescència de les Balears, amb l'objectiu de «garantir l'exercici dels drets de nins i adolescents» i establir «actuacions de prevenció i protecció» dels mateixos, entre altres qüestions.

Aquesta Llei s'aplica a totes les persones menors d'edat que es trobin en el territori de les Balears, amb independència de quina sigui la seva situació administrativa. En concret, s'entén per infància el període de vida comprès entre el naixement i l'edat de 12 anys, mentre que s'entén proadolescència el període comprès entre els 13 i els 18 anys.

La consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha assenyalat que actualment hi ha més de 1.500 famílies amb nins i adolescents que sobreviuen gràcies a una renda social, així com 16.391 persones amb menors al seu càrrec que varen ser ateses pels Serveis Socials en 2017.

Per això, ha explicat que aquesta Llei, que compta amb més de 260 articles, pretén «defensar i desenvolupar el dret de la infància i dels adolescents i reduir la seva vulnerabilitat dotant el Govern de capacitat per afrontar aquests nous reptes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.