Setmanari d'informació local - 138 anys

La sèrie d'IB3 'Illes en Transició' explicarà la Transició espanyola a les Balears

27497

La sèrie 'Illes en Transició', de la productora Quindrop, s'estrenarà aquest cap de setmana per a narrar en set capítols com es va viure a Balears l'etapa de la Transició. La sèrie s'emetrà al llarg de diverses setmanes des de la televisió IB3.

Segons ha informat la productora, la sèrie es proposa ser «una crònica rigorosa d'aquells anys» i sumar imatges per a «entendre» aquest temps, encara no retratat «en la història televisiva de les Balears».

Així, «al llarg de set capítols abordarà l'anàlisi d'una etapa de canvis, d'implicació política, d'incertesa i d'il·lusions que va marcar profundament les persones que la varen viure», han explicat des de la producció.

El primer capítol s'estrenarà en el Centre Cultural de l'Obra Social Sa Nostra aquest divendres de febrer a les 20.00 hores i s'emetrà l'endemà a les 21.40 hores a IB3 Televisió. L'episodi, 'Els últims anys del franquisme (1970-1975)', repassarà el clima polític i social dels últims anys de la dictadura, i el ressò a les Balears de fets de transcendència nacional.

En les setmanes següents s'emetran 'La mort del dictador (1975-1977)', 'El despertar d'una societat (1977-1981)', 'Tothom al sòl. El cop del 23F (1981)', 'L'assentament de la democràcia (1982-1990)', 'Què vol aquesta gent? Cultura en transició (1970-1990)' i 'La fi de la Transició?'.

El programa també es podrà seguir en directe a través de la pàgina d'IB3 i després de la seva emissió a través de la secció 'a la carta'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.