Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA, alarmada per «l'impacte negatiu» del projecte de nova il·luminació de la Catedral de Mallorca

27431

L'Ajuntamemt de Palma pretén una nova il·luminació per a la Catedral que, a criteri d'ARCA, suposaria un «impacte negatiu sobre la imatge i el patrimoni per varis motius».

Pretenen instal·lar un nombre important de bàculs de fins 8 metres d'alçada amb focus davant la façana de l'Almudaina. Aquest fet produiria un efecte pantalla distorsionant de l'Almudaina, element patrimonial de primera magnitud.

D'altra banda, la il·luminació únicament considera canviar a llum led la Catedral, sense considerar el seu entorn patrimonial que inclou l'Almudaina i el Palau Episcopal, a més de la murada. Aquesta intervenció, per tant, implicaria una percepció fragmentada de la façana patrimonial de la ciutat.

ARCA ha demanat una prova, per a comprovar o descartar la idoneïtat dels bàculs i s'han negat a fer-la. Així, consideren «inacceptable» la negativa de l'Ajuntamemnt de realitzar una prova per valorar l'impacte dels bàculs i focus previstos.

«Recordaran que ja tenien intenció de posar uns bàculs al mirador de la Seu i, en realitzar la prova, varen rebre nombroses crítiques, fet que va ajudar a que canviassin el projecte i els eliminassin», explica l'associació.

ARCA demana a l'Ajuntament de Palma que s'aturi el projecte. «Demanam que s'aturi el projecte fins no haver aconseguit la idoneïtat del mateix que hauria de reunir, al nostre criteri, les següents característiques:

1- Considerar la il·luminació del conjunt de la façana patrimonial: Catedral, Almudaina i Palau Episcopal.

2- Cercar l'excel·lència recorrent als professionals idonis i no a l'oferta que ha fet l'empresa a la que s'ha atorgat la il·luminació de la ciutat. (Molt qüestionable, al nostre criteri per la implantació d'uns fanals sense vidres que no realcen el patrimoni de Ciutat).

3- Evitar posar elements distorsionant davant la façana de l'Almudaina.

ARCA ha presentat recursos administratius per tal de facilitar la rectificació de les errades passes donades per l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.