Setmanari d'informació local - 138 anys

Com respondrà el Govern espanyol davant l'incendi dels Jutjats d'Eivissa?

27393

El passat 21 de gener es produí un incendi en el Jutjat d'Eivissa situat al carrer Isidor Macabich, concretament, els jutjats d'instrucció número 1 i 2, són els afectats. Els quatre jutjats d'instrucció, els dos de Penal, el de Violència de Gènere i Forense. Així mateix, l'incendi també afectà la quarta planta on es troben els jutjats penalistes i la Fiscalia de guàrdia.

De moment, sembla la hipòtesi d'un incendi intencionat és la que té més força, ja que aquesta setmana la policia encarregada de la investigació trobà una motxilla als voltants de l'edifici judicial amb material inflamable. Poc després es trobà, a la zona que començà l'incendi, una escala.

Amb tot, segons ha pogut saber aquest mitjà, el Grup Parlamentari Confederal Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea, per iniciativa d'Esquerra Unida han enregistrat aquest divendres una bateria de preguntes al Congrés dels Diputats dirigides al Govern espanyol referents al cas. El diputat d'Esquerra Unida Fèlix Alonso serà l'encarregat de formular-les.

1. Té el Govern coneixement de la documentació que ha desaparegut? En cas afirmatiu detalli la correlació d'aquesta.

2. Té el Govern còpia telemàtica dels arxius perduts?

3. De quins mecanismes disposa el Govern i el jutjat citat anteriorment per evitar successos com aquest?

4. Quines mesures de seguretat posarà en marxa el Govern per evitar que aquests esdeveniments tornin a succeït?

5. El Govern iniciarà una investigació per conèixer l'origen de l'incendi?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.