Setmanari d'informació local - 138 anys

Prohens: «Serà el PP qui decideixi qui substituirà el Sr. Bauzá com a senador autonòmic»

27387

La vicepresidenta del Partit Popular de les Balears i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular, Marga Prohens, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a explicar la postura del PP davant l'elecció d'un nou senador autonòmic, el que ha definit com un tema «zero polèmic, zero conflictiu i que no dóna peu a cap tipus d'interpretació».

Prohens ha llegit l'article del Reglament del Parlament que diu: «Les vacants que es produeixin durant una mateixa legislatura seran cobertes mitjançant el procediment de majories, sense alterar la relació de proporcionalitat entre els grups parlamentaris, de manera que la persona substituta ha de ser proposada pel mateix grup parlamentari que havia proposat a la persona antecessora».

D'aquesta manera, «seran els òrgans de direcció del PP balear els qui decideixin qui substituirà el Sr. Bauzá com a senador autonòmic, després que la Mesa del Parlament es dirigeixi al GPP per sol·licitar-li un nom per ocupar la vacant que s'ha produït», ha explicat. Prohens també ha manifestat: «Esper que es compleixi el fair play parlamentari i es respectin les majories sorgides de les urnes de les eleccions autonòmiques del 2015».

En relació a la proposta d'El Pi, que sigui un independent qui ocupi l'escó de Bauzá al Senat, Prohens ha declarat que «el Sr. Font sap que la seva proposta no va enlloc». Prohens entén que Podem o MÉS per Menorca «per la seva dinàmica i la naturalesa del seu propi partit vulguin acabar amb la democràcia representativa que tenim en aquest moment i vulguin rompre aquestes regles, però d'El Pi vull pensar que es tracta d'una confusió».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.