Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern col·labora un any més amb la Festa de Sant Antoni de sa Pobla a Gràcia

27357

El Govern torna a col·laborar enguany amb la festivitat dels foguerons de Sant Antoni de sa Pobla que se celebren des del 24 al 27 de gener en barri barceloní de Gràcia.

L'activitat principal de la festa és la plantada de les colles de cultura popular el dissabte 26 en la plaça de la Vila, les cercaviles, l'acte d'encesa dels foguerons i la ballada popular que tendran lloc en la plaça de la Virreina amb les ximbombes i els glosadors de sa Pobla.

La festa va néixer en 1993 de la proposta del president de l'associació cultural Albopàs, Antoni Torrens. Volia fer un fogueró a la plaça del Diamant com els que s'encenien des de fa segles a Mallorca per Sant Antoni perquè els seus fills, llavors estudiants universitaris residents a Barcelona, poguessin gaudir de la revetlla mallorquina.

Així, es va incrementar la participació tant de públic com en organització i ha evolucionat fins a ser una festa institucionalitzada en el Protocol Festiu de la Vila de Gràcia (2011), dels programes de festes populars de l'Ajuntament de Barcelona.

Actualment, la festa està organitzada per Albopas al costat de la Fundació Festa Major de Gràcia, la Coordinadora de Colles de Cultura Popular de Gràcia i el Centre Artesà Tradicionàrius, amb la col·laboració de diverses administracions, institucions i entitats públiques i privades de les Illes Balears i de Catalunya.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports col·labora amb aquesta festa en virtut del conveni amb Albopàs signat en 2016 que té com a objectiu donar suport, promocionar i difondre aquesta festa. El conveni inclou protegir, salvaguardar, promocionar i difondre la festa, per a revalorar els seus elements, funcions i significants i el seu valor patrimonial, perquè la comunitat s'identifica amb la festa i, per tant, es garanteixi la seva continuïtat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.