Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca: «Fins que no hi hagi una veu pròpia influent a Madrid, l’Estat seguirà maltractant-nos»

27199

Més per Menorca ha explicat aquest dimecres que «l’única solució perquè l’Estat deixi de maltractar les Illes Balears en l’àmbit econòmic és que hi ha hagi una veu pròpia i influent a Madrid».

El diputat Nel Martí ha assegurat que tant PP com PSOE «actuen igual com han fet sempre i ens dol que els representats d’aquests partits a les Illes acotin el cap». «El Govern d’Armengol hauria d’haver demanat una reunió de forma urgent amb el Govern espanyol per demanar explicacions i reclamar més inversions per a les illes, i també, que s’ajustin a les necessitats i peticions de les nostres institucions», ha dit Martí.

Els menorquinistes recorden que els greuges són molts: «no tenim un sistema de finançament just per mantenir la nostra sanitat i educació (per la qual cosa ens hem d’endeutar); tampoc no arriba el REB que hauria de compensar els costos d’insularitat; i a més, per acabar d’espenyar-ho tot, ara hi ha una proposta de PGE indignant per a les Illes Balears, que demostra ‘zero’ sensibilitat amb les nostres necessitats».

D’altra banda, les inversions que afecten a Menorca -malgrat que són superiors a la resta d’illes- «tampoc no són les desitjables». En aquest sentit, cal recordar que algunes, -com les de carreteres- són partides que, previsiblement, no s’executaran; i, la resta, afecten bàsicament al port i a l’aeroport de Maó. És a dir, l’Estat inverteix en les infraestructures que ja són de la seva competència i responsabilitat. Per això, des de Més per Menorca demanen que el Govern de Pedro Sánchez no inverteixi en les prioritats que ell considera més importants, sinó en allò que Menorca li demana a través del Consell i ajuntaments.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.