Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 200 persones participen en les I Jornades d'Economia Circular

27169

Un total de 200 persones han participat aquest dimarts en les primeres Jornades d'Economia Circular, organitzades pel Consell de Mallorca i la col·laboració de Tirme, que ofereixen «de primera mà» casos reals i pròxims. Segons ha informat el Departament de Medi Ambient de la institució insular, l'objectiu és acostar a la ciutadania l'economia circular de «manera didàctica» i exposar casos reals de l'Illa.

El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha estat l'encarregat d'inaugurar les Jornades i durant la presentació i ha apuntat que «si no es canvia el model, no es podrà subsistir en un planeta amb recursos limitats». En aquest sentit, ha assenyalat que l'obligació «com a ciutadans del segle XXI és actuar amb responsabilitat» i ha declarat que «cada petit detall és important».

La consellera de Medi Ambient del Consell, Sandra Espeja, per part seva, ha explicat que amb les jornades s'ha aconseguit reunir «un bon grapat de persones d'àmbits molt diferents» i que, en posar-los en contacte, s'han fomentat «noves iniciatives per a construir de manera conjunta un canvi de model».

Durant el primer bloc s'ha dut a terme una explicació de com s'estan preparant les institucions per a afrontar un canvi de model que permeti passar de l'economia lineal a la circular. D'altra banda, durant el segon bloc el sector hoteler ha parlat de la seva experiència a l'hora de posar en marxa estratègies d'economia circular i dels beneficis que això ha suposat per a la gestió i la bona imatge de l'establiment.

La gestió municipal dels residus ha centrat el tercer bloc amb exemples de Sant Llorenç des Cardassar, Esporles, Santanyí, la comarca del Raiguer i Inca i, finalment, el quart bloc s'ha dedicat a exemples d'empreses mallorquines.

Durant la presentació també s'ha donat a conèixer la convocatòria dels Premis Economia Circular amb tres categories diferenciades, persones físiques, empreses i organitzacions sense ànim de lucre. Tots els participants han de presentar un projecte real o idees sobre economia circular que es puguin dur a terme a Mallorca i els guanyadors es donaran a conèixer durant el mes de març.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.