Setmanari d'informació local - 138 anys

Treballadors d'IB3 van al Parlament a demanar «igualtat salarial» i la consideració de «personal públic»

27155

El treballador d'IB3 Luis Mendiola ha reivindicat aquest dimarts que l'objectiu dels treballadors de l'ens públic és demanar «igualtat salarial» i la consideració de «personal públic malgrat no estar internalitzats», entre altres qüestions.

«Fa una setmana que no hem avançat ni un pèl en les negociacions, no tenim coneixement de cap solució ni res que se li sembli», ha lamentat Mendiola i ha afegit que els partits polítics «fan servir els treballadors d'IB3 com a armes per llançar-se els uns als altres».

D'aquesta manera, ha assegurat que, encara que quedi un dia de vaga, «hi haurà més mobilitzacions perquè amb la voluntat de tots es pot arribar a un acord».

Els polítics sobre IB3

Per la seva banda, el portaveu d'El Pi al Parlament, Jaume Font, ha reconegut que «l'equivocació és de tots els polítics que han estat al Parlament durant els darrers anys» i ha instat a «intentar avançar per rectificar». A més, ha instat el conseller de Treball, Iago Negueruela, a posar solució a «la situació irregular dels treballadors d'IB3», així com a «salvar qualsevol qüestió jurídica i internalitzar els informatius de ràdio i TV».

El diputat de MÉS per Mallorca, Miquel Gallardo, ha apuntat que aquest país necessita «una televisió pública i mitjans públics» i ha defensat «el dret a la informació i la internacionalització» dels informatius d'IB3. Gallardo ha lamentat que per les mateixes tasques hagi diferents salaris i ha assegurat que els treballadors d'IB3 reivindiquen «drets justos als quals el Govern hauria de donar compliment a través de mesures necessàries que permetin unes condicions de treball justes».

El portaveu del PSIB a la Cambra, Andreu Alcover, ha remarcat que el Govern «ha d'intervenir com ja està intervenint per solucionar el conflicte laboral» present a IB3. També ha temut que el pacte de Ciudadanos, PP i Vox arribi a les Balears i «ofereixi el mateix que a Andalusia, és a dir, l'eliminació de la televisió pública».

El líder del PP a les Balears, Biel Company, ha assegurat que el posicionament dels populars és estar al costat dels treballadors d'IB3 perquè «no és just que una persona faci una feina i cobri un sou i al costat tengui a una altra persona que faci el mateix i cobri un sou superior».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.