Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort instal·larà plataformes de vibració per a persones amb discapacitat auditiva a la Revetla de Sant Sebastià

27127

L'Ajuntament de Palma ha anunciat que aquest dissabte instal·larà diferents mesures, com plataformes de vibració i pantalles amb subtítols, en sis de les vuit places de la Revetla de Sant Sebastià, perquè les persones amb discapacitat auditiva puguin «gaudir» de les festes patronals municipals. A més, hi haurà dos mediadors que s'encarregaran d'acompanyar, informar i facilitar l'accés a les persones amb debilitat d'aquestes mesures.

Amb aquesta iniciativa, Cort «aposta per la inclusió» d'un dels col·lectius que «estaven exclosos de les festes». En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, ha assenyalat que aquesta «és una mesura pionera en les festes».

«Per primera vegada, a més de les activitats amb intèrprets de llengua de signes com el pregó i pregonet infantil, la Revetla tindrà una bateria d'accions incloses perquè tots puguin gaudir de la festa en igualtat de condicions», ha dit.

Frade també ha agraït la col·laboració de l'Associació de Persones amb Sordera (ASPAS) i de la Federació de Persones Sordes «la col·laboració tant en la realització de proves amb els seus usuaris com en la difusió d'aquesta iniciativa municipal».

En concret, a la plaça del Rei Joan Carles I, els quatre concerts que se celebraran (Go Cactus, Ombra, Mishima i Niños Mutantes) es retransmetran amb una pantalla i projecció amb subtítols. A més, hi haurà una plataforma de fusta per a vibracions, bucle magnètic i globus per vibracions. A més, un mediador facilitarà la informació.

A la plaça d'Espanya, els quatre concerts que se celebraran (Bruno Sotos, Celtas Cortos, Xriz i Dj Juan Campos) tindran una tarima de fusta per vibracions; bucle magnètic i globus per vibracions. També comptarà amb un mediador.

A la plaça de l'Olivar, els tres concerts de Hi Hats Swing & Lindy Hop; Glissando Big Bang i Black Cats es podran seguir amb tarima de fusta per vibracions.

Els quatre concerts de la plaça Major (Calabruix, Galivança, El équilibriste i Elkin Robinson) disposaran de tarima de fusta per vibracions.

En Jacint Verdaguer (pont del Tren), els concerts de Brisa Fenoy i Phusyon Live Band i podran seguir amb projeccions amb subtítols.

En Sa Feixina, els concerts d'EMEA, Animic, Roñatron i Philantropic es podran seguir amb globus per vibracions. Se subtitularà l'actuació de Roñatron.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.