Setmanari d'informació local - 138 anys

Crida per Palma demana l'enderrocament de l'obelisc de sa Feixina

27109

La Crida per Palma ha organitzat aquest dissabte horabaixa, al parc de sa Feixina, una 'performance' per a demanar l'enderrocament de l'obelisc d'homenatge al creuer 'Baleares' erigit en època de la dictadura franquista.

La 'performance' s'ha duit a terme a càrrec de la simpatitzant de la formació, l'actriu Nanda Hernández, i altres membres de la formació. Els actors anaven vestits amb guardapits reflectors i cascos grocs de l'empresa fictícia 'Enderrocaments Noguera, S.L.' i han enumerat una sèrie de propostes en to irònic per a l'enderrocament, com per exemple «instal·lar un parallamps» o «dinamitar l'obelisc amb la banda sonora de Star Wars de fons».

Els activistes han criticat l'eliminació de la partida pressupostària municipal de 2019 per a l'enderrocament ja que «demostra una vegada més els límits dels governs 'de progrés' i la necessitat de noves eines institucionals per a combatre l'hegemonia de la dreta».

Crida per Palma, que té previst presentar la seva candidatura a les pròximes eleccions, ha explicat en un comunicat que el govern d'Aina Calvo «va cometre l'error de 'reinterpretar' el monument, i ara el govern de Toni Noguera torna a cometre l'error de no derrocar-lo», la qual cosa han qualificat de «vergonyós».

Crida per Palma celebra aquest dissabte a les 18.30 hores la 'Trobada antifeixista i per la memòria històrica', en el Casal de Barri És Jonquet, amb una taula rodona amb Mª Antonia Oliver, Tonina Mercadal i Jaime Bueno. A continuació de l'acte hi haurà un debat popular amb l'objectiu de de construir el programa electoral de la Crida per a la seva candidatura a les pròximes eleccions municipals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.