Setmanari d'informació local - 138 anys

Una placa recorda des d'aquest divendres les figures de Josep Maria Llompart i Encarnació Viñas a Palma

27059

L’escriptor Josep Maria Llompart i Encarnació Viñas visqueren al número 18 del carrer Llorenç Riber, un punt de trobada del món de la cultura i la intel·lectualitat local durant molts anys. Des d’aquest divendres, una placa recorda ambdues figures i ha tancat l’Any Llompart, que durant 2018 ha el 25 aniversari de la mort del poeta.

«Avui volem retre homenatge a la figura de Llompart perquè el seu nom quedo una miqueta més vinculat a la nostra ciutat. També recordam Encarnació Viñas, un referent en el món de l’educació per la seva important tasca docent i de renovació», ha explicat el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió. Segons Carrió, «ambdós junts varen ser grans activistes de la vida cultural, intel·lectual i popular illenca en uns anys més que necessaris». La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha recordat que Llompart i Viás «convertiren aquest barri i Palma en capital literària».

Durant l’acte, s’ha llegit el poema “Hivern”, del poemari “Joc de l’amor i les estacions”, de 1954. També ha intervengut Cèlia Riba, neboda d’ambdós, qui ha agraït a l’Ajuntament la col·locació de la placa. «És un reconeixement merescut i un acte de justícia», ha afirmat. Pamela Forteza ha parlat en representació del col·lectiu Flipau amb Pere Garau i ha assegurat que «és un honor per a Pere Garau haver comptat amb veïnats com Llompart i Viñas».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.