Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB insta Medi Ambient a atorgar a la Marina de Llucmajor «el nivell de protecció que mereix»

26961

Des del 2000, el GOB realitza el seguiment telemètric d’una part de la població de milana a Mallorca, per tal de conèixer l’ús que aquesta espècie fa del territori i també per localitzar exemplars morts que puguin assenyalar als diferents factors negatius que l’afecten (enverinament, electrocució, mort per dispar, etc).

Enguany es varen equipar 12 exemplars quan encara eren polls, als seus nius, i gràcies a la tecnologia GPS-GSM s’han pogut monitoritzar els seus moviments al llarg dels darrers 6 mesos. Els exemplars equipats procedeixen de nius situats a Artà, Manacor, Santanyí, Llucmajor, Marratxí i Bunyola, els quals una vegada s’han independitzat han prospectat bona part de l’illa i s’han instal·lat a les zones més favorables.

Com podem veure al següent gràfic, les dades registrades assenyalen la Marina de Llucmajor com la zona utilitzada més intensament pels exemplars monitoritzats, seguida per la zona de Bunyola-Santa Maria i pel triangle format per Vilafranca-Felanitx-Porreres.

Aquesta informació reafirma la gran importància, ja constatada al llarg dels anys, de la Marina de Llucmajor per aquesta espècie catalogada en perill d’extinció a nivell estatal.

Recordem que la Conselleria de Medi Ambient tramita des de fa 2 anys un decret d’ampliació de les Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) que reforçarà considerablement aquesta xarxa d’espais protegits, però que malauradament exclou la zona central de la Marina de Llucmajor, precisament la més utilitzada per les milanes i la més valuosa ecològicament. «Tant el GOB com SEO-Birdlife vàrem al·legar en el tràmit d’exposició pública del futur decret de noves ZEPA indicant la necessitat d’incorporar la zona central de la Marina de Llucmajor, petició que no sembla que es tengui previst atendre per part de la Conselleria», han explicat els ecologistes.

Així, de bell nou el GOB insta Medi Ambient a atorgar a la Marina «el nivell de protecció que es mereix, en atenció a la informació científica disponible que posa de relleu la seva importància ecològica per a la conservació de la milana».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.