Setmanari d'informació local - 138 anys

Els taxistes reclamen suport de Cort per a promoure un sistema de videovigilància

26947

Les patronals del taxi de les Balears han coincidit aquest dilluns en reclamar a l'Ajuntament de Palma suport econòmic per a promoure un sistema de videovigilància connectat a una centraleta que doni seguretat als conductors, després que s'hagin registrat diversos atracaments a taxistes a Mallorca en pocs dies.

Segons ha indicat la Federació Independent del Taxi de les Balears, recentment s'han produït set casos, però un d'ells -en el qual la víctima era una dona- no ha estat denunciat perquè «no hi va haver violència i la quantitat robada no era d'importància».

En canvi, en la resta de casos sí hi va haver agressió física contra el conductor per a cometre el delicte. Cinc d'aquests incidents han tengut lloc en els darrers deu dies. Dels sis robatoris amb violència, tres han passat a Cala Major, un altre a l'Arenal i dos a Palma.

Segons ha indicat la patronal, els atracadors procedeixen amb un mateix modus operandi: pugen al taxi com un client més, en arribar a la destinació agredeixen i immobilitzen al taxista i s'enduen els doblers en efectiu que té en aquell moment el taxista en el vehicle. Mai no ho fan en solitari.

La Federació Independent del Taxi ha sol·licitat aquest dilluns una reunió urgent amb el regidor de Mobilitat de Palma, Joan Ferrer. A més, segons ha explicat el president, Biel Moragues, esperen que a aquesta trobada s'uneixi la regidora de Seguretat Ciutadana, Angèlica Pastor.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació de Taxis de les Balears, Carmen Navarro, ha avançat que preveu portar aquest assumpte a una reunió amb el Govern aquesta setmana.

Els presidents de les diferents associacions professionals del taxi han explicat que la instal·lació de càmeres als vehicles és una de les mesures que porten temps estudiant.

No obstant això, perquè la mesura pugui ser efectiva és necessari que les càmeres estiguin connectades a una centraleta a la qual transmeten contínuament la gravació, ja que d'una altra manera n'hi hauria prou que els atracadors s'enduguessin el dispositiu per a evitar que la policia pogués utilitzar les imatges. Aquest requisit és el que encareix la instal·lació d'aquest sistema, de manera que reclamen a l'Ajuntament que ajudi a sufragar part dels costos.

Una altra possible mesura és la instal·lació de mampares de seguretat, però a les Balears no hi ha cap taller homologat que pugui encarregar-se de la seva col·locació. A més, representa un consum d'espai dins del vehicle i si un dels agressors viatja al seient davanter, la mampara resultaria ineficaç. Una altra possibilitat és la utilització de gossos ensinistrats -com es fa en algunes grans ciutats europees-, però implica comptar amb una plaça menys al taxi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.