Setmanari d'informació local - 138 anys

El Teatre del Mar reivindica la memòria de les 'Roges del Molinar' per combatre l'auge de l'extrema dreta

26941

Més de 80 persones acudiren al tradicional acte organitzat pel Grup Blanquerna i el Molinar en Moviment per retre homenatge a Aurora Picornell i les 'Roges del Molinar', assassinades pel feixisme la nit de Reis de 1937.

La tinent de batlessa, Aurora Jhardi reivindicà la importància de reivindicar la lluita d'aquestes militants comunistes i llegí un article escrit per Aurora Picornell el 1931 i recollit per l'historiador David Ginard en l'obra Aurora Picornell, de la història al símbol.

«El segon estat del món en nombre de fosses comunes. Més de 100.000 persones desaparegudes encara avui dia. Negació permanent d'extradir els criminals franquistes requerits per la justícia argentina, negació de la posada en pràctica dels protocols internacionals pel que fa a la Promoció de la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició. Res en referència a l'anul·lació dels judicis franquistes. Res en referència al Banc Estatal d'ADN. Res en referència a l'obstruccionisme manifest de les causes contra el franquisme obertes en altres estats. Res en referència a una llei d'accés a la informació pels familiars de les persones represaliades per garantir l'accés públic als arxius. En definitiva, poc més que res. Quaranta-quatre anys després de la mort del Caudillo». Així s'expressà la segona ponent de l'acte, Montserrat Venturós, batlessa de Berga, en referència a l'Estat espanyol. Cal recordar que Venturós fou inhabilitada per negar-se a despenjar una estelada del balcó de l'Ajuntament.

Finalment, 'Vers Endins' foren els encarregats de musicar l'homenatge a les Roges amb cançons com Matí de 1936, Obrirem per tancar o A la teva manera, dedicada als activistes Macià Manera i Antoni Artigues.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Moncaira, fa mes de 5 anys

L extrema Dreta ee perillosa i l extrema esquerra igual o mes

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente