Setmanari d'informació local - 138 anys

'Botifarres' a favor del feminisme i Valtònyc i contra l'autopista, el feixisme i el rei espanyol en 'L'Adoració dels Reis'

26915

L’Adoració dels Tres Reis d’Orient, organitzada per l'agrupació Taula Rodona, ha congregat a Ses Voltes, sota la catedral de Mallorca centenars de persones que han seguit amb molta atenció el popular text de Llorenç Moyà, que com ja és habitual, ha estat complementat per les tradicionals botifarres, moments molt esperats pel públic i que aquest any han estat més presents que mai.

Llibertat d'expressió, la llibertat dels presos polítics, el feminisme i l'acollida de refugiats han estat les reivindicacions més sentides. També hi ha hagut crítiques a l'autopista Llucmajor-Campos, la gentrificació, el feixisme, la monarquia espanyola, el monument de sa Feixina...

Amadeu Corbera, president del GOB que feia de rei Baltasar, i Sonia Vives, que feia de rei Gaspar, han estat els més reivindicatius. Un dels moments que més somriures ha arrencat entre els espectadors ha estat quan el rei Melcion (interpretat per Pep Lluís Bauzá, del partit polític Ciudadanos) s'ha equivocat i un dels criats li ha etzibat que «el de Ciutadans vol governar en Cort però no és capaç d'aprendre's el paper».

L'obra ha estat representada per membres de la societat civil. El repartiment està compost per polítics, artistes de tota classe o periodistes, entre altres.

Bernat Pujol i Mateu Fiol codirigeixen aquesta proposta escènica basada en el popular llibre de Llorenç Moyà, que aconsegueix ja la seva trenta-quatrena edició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.