Setmanari d'informació local - 138 anys

Lluís Puig torna a terres catalanes: presenta el Consell de la República a Perpinyà

26909

L'exconseller de Cultura del Govern de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, assisteix en persona i per sorpresa a la presentació del Consell per la República a Perpinyà. Estava previst que hi connectés per vídeoconferència.

Puig ha assegurat que la seva aparició ha estat «molt meditada» i que feia temps que «els membres del govern a l'exili» parlaven sobre la «necessitat de tornar a trepitjar terres catalanes».

És la primera vegada que un membre del govern Puigdemont a l'exili viatja a l'Estat francés, justament a Perpinyà, la capital de la Catalunya Nord.

Visiblement emocionat, Puig ha afirmat que la visita és una «forma d'intentar portar l'agraïment del president Puigdemont i de la resta del govern a la Catalunya del Nord».

En relació a una possible reacció per part de l'estat francès a la seva presència a la Catalunya Nord, Lluís Puig ha reivindicat que són «ciutadans europeus lliures». Puig també ha assegurat que després d'aquesta hi podria haver noves aparicions.

Lluis Puig és a l'exili a Brussel·les juntament amb el president Carles Puigdemont i els exconsellers Meritxell Serret i Toni Comín.

La visita de l'exconseller a Perpinyà ha estat un secret ben guardat. Poca gent ho sabia i a l'acte s'anunciava que hi participaria per videoconferència. Puig ha arribat a Perpinyà a primera hora d'aquest matí provinent de Waterloo, en un viatge que s'ha allargat tota la nit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.