Setmanari d'informació local - 138 anys

Negueruela celebra les xifres de l'atur i diu que «el repte és mantenir la qualitat del treball»

26865

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha celebrat aquest dijous les xifres de l'atur i d'afiliació a la Seguretat Social a les Balears (publicades pel Ministeri espanyol de Treball, Migracions i Seguretat Social) on s'ha registrat «màxim històric» d'afiliacions al desembre, amb 426.860, i una baixada de l'atur que se situa «per primera vegada» per davall de les xifres en l'inici de la crisi, en 2008, encara que així mateix, ha dit que «un dels grans reptes és mantenir la qualitat de l'ocupació».

Així ho ha manifestat Negueruela en roda de premsa on, en aquest mateix sentit, ha confessat que promoure la qualitat és «imprescindible», al seu judici, per a poder distribuir millor la riquesa, sostenir un augment de la demanda interna de la despesa dels ciutadans i millorar els salaris i les condicions.

Pel que respecta a aquest concepte de qualitat, Negueruela ha explicat que el 2018 la generació neta d'ocupació és a «temps complet» i, així mateix, «es transformen part dels contractes de temps parcial a complet».

En termes més concrets, a les Balears s'ha incrementat «de manera important» l'ocupació indefinida amb un increment de 15.762 de llocs de treball nets, que suposa un 7,2 per cent de pujada, a diferència de l'Estat espanyol, «on el ritme és molt inferior», amb un 4,3 per cent.

En aquesta línia, ha concretat que la taxa de parcialitat «continua la seva perduda de pes relatiu» a les Illes i ha informat que des de 2015 s'ha reduït en 2,8 punts i, així mateix, la temporalitat ha caigut un 1,9 per cent.

A més, segons ha informat, la signatura de convenis de comerç i hostaleria ha obert una «nova etapa salarial» que, a parer seu, ha provocat un «increment històric dels salaris pactats» que han passat de pujar un 1,5 per cent en 2017 a un 3,6 per cent en 2018, «liderant l'augment a escala estatal que és de l'1,6 per cent».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.