Setmanari d'informació local - 138 anys

Cultura edita 46.000 quadríptics amb vocabulari esportiu en català de vuit disciplines

26853

La Direcció General de Política Lingüística del Govern distribuirà 46.000 quadríptics amb vocabulari esportiu en català per difondre la terminologia de vuit disciplines diferents.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, aquests fullets informatius recullen vocabulari d'atletisme, bàsquet, ciclisme, futbol, gimnàstica, handbol, muntanyisme i natació.

Els quadríptics inclouen una definició i una mica d'història sobre l'esport tractat, així com una recopilació dels principals termes relacionats amb aquesta activitat. A més, contenen una il·lustració de la superfície de joc, sobre la qual s'assenyala una part de la terminologia específica.

L'edició d'aquest material ha tengut en compte el nombre d'esportistes federats de cada disciplina. Segons les dades de 2017, l'activitat amb més esportistes federats a les Balears és el futbol (prop de 28.000 federats), per la qual cosa s'han imprès més exemplars d'aquest vocabulari que d'handbol, per exemple, que no arriba als 2.000 federats.

Aquest mes de gener començarà la distribució física, però la versió digital d'aquests vuit vocabularis esportius ja es pot consultar i descarregar tant en el web de la Direcció General de Política Lingüística com en la de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB).

Segons la Conselleria, aquesta iniciativa persegueix «la normalització de la llengua catalana en l'àmbit esportiu» i s'afegeix a les ajudes públiques per al foment de l'ús del català en l'àmbit de les federacions i els clubs esportius que es van publicar per primera vegada en 2018.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.