Setmanari d'informació local - 138 anys

Entra en vigor la gratuïtat de l'EMT fins als 16 anys

26827

L'augment de la gratuïtat amb targeta ciutadana per a menors de fins a 16 anys ha entrat en vigor l'1 de gener de 2019 per a tots els usuaris de l'Empresa Municipal de Transports (EMT).

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma, aquesta mesura inclou també els viatges fins a l'aeroport, per la qual cosa els menors de 16 anys ja no hauran de pagar 0,67 cèntims en cada trajecte amb origen o destí aeroport.

Amb aquesta ampliació es cobreix tota l'educació obligatòria amb l'objectiu de promoure el transport públic entre els més joves, mentre duen a terme la seva formació acadèmica per a així crear uns hàbits d'utilització que en el futur donin com a resultat un major ús d'aquest mitjà.

Així, en 2017 l'EMT va registrar un total d'1.199.594 validacions/viatgis en els autobusos efectuats per joves de 15 i 16 anys durant tot l'any. D'aquesta manera, a partir del 2019 la gratuïtat passa dels 14 fins als 16 anys.

Aquesta mesura té com a objectiu promoure el transport públic entre els més joves i mentre duen a terme la seva formació acadèmica per a, d'aquesta manera, crear uns hàbits d'utilització que en el futur donin com a resultat un major ús d'aquest mitjà.

L'increment que entra ara en vigor acompleix al compromís d'augmentar de forma progressiva la gratuïtat fins a arribar als 16 anys, el qual s'ha anat aplicant de forma progressiva durant tota la legislatura.

El gerent de l'EMT, Mateu Marcús, ha destacat que l'augment de la gratuïtat vol «democratitzar l'ús del transport públic». «Amb mesures com la que entra en vigor aquests dies volem equiparar el transport públic en la resta de serveis bàsics per a la població com la sanitat i l'educació», ha afegit.

L'actual equip de Govern va duplicar per a 2016 la gratuïtat, que va passar dels 4 anys fins als 8, en 2017 es va incrementar dels 8 fins als 12 anys i enguany es completa el compromís d'augmentar de manera progressiva la gratuïtat fins a arribar als 16 anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.