Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament reforesta el bosc de Bellver amb 300 plantes

26823

Uns 300 exemplars de diverses espècies vegetals han estat plantats des del mes d'octubre passat en el bosc de Bellver amb l'objectiu de mantenir la massa forestal i evitar l'erosió del terreny Palma.

Les tasques de reforestació s'han dut a terme des del mes d'octubre passat i s'allargaran fins a finals de gener, segons ha informat l'Ajuntament de Palma. Les zones triades per a reforestar són les que presenten més degradació a causa de l'increment de pins afectats i morts atacats per insectes perforadors.

Algunes d'aquestes espècies són el pi blanc, l'arboç o l'alzina. El Servei de Parcs i Jardins farà seguiment al llarg de l'any per a garantir el correcte desenvolupament de les plantes. Segons Cort, aquest hivern serà favorable a l'arrelament d'aquestes poblacions.

També s'ha duit a terme la retirada de la planta invasora Asparagus asparagoides. Es tracta d'una planta invasora nativa de Sud-àfrica, utilitzada ocasionalment en jardineria, que amenaça la flora autòctona de la zona.

La retirada s'ha realitzat de forma manual, eliminant les tiges que cobrien part dels matolls i els bulbs subterranis, amb els quals la planta podria rebrotar i multiplicar-se. Els treballs han estat coordinats pel Servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Palma amb la col·laboració del Servei de Gestió Forestal i Protecció del Sòl de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

El regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, ha subratllat que volen «una Palma més verda». L'Ajuntament també té previst actuar sobre altres espais d'especial interès, com es Carnatge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.