Setmanari d'informació local - 138 anys

Un Estendard contra les violències masclistes, els «radicalismes reaccionaris» i a favor de la «llibertat de premsa i d'expressió»

26807

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha alçat aquest dilluns, 31 de desembre, l'Estendard per «una ciutat lliure de violències masclistes», per treure fora de la societat «els radicalismes reaccionaris» i a favor de la «llibertat de premsa i d'expressió».

Durant el seu discurs amb motiu de la Festa de l'Estendard i després d'escoltar 'La Colcada', Noguera ha reivindicat que aquest estendard s'ha d'alçar per una ciutat «on les dones puguin viure sense por de ser assetjades, atacades, violades o assassinades».

A més, ha reivindicat que s'ha d'aixecar també per a «treure de la societat els radicalismes reaccionaris» que esbocinen «els principis pels quals lluitem des de fa quaranta anys i construïm el futur des del nostre present».

Així mateix, ha remarcat que l'Estendard s'ha d'alçar «a favor de la llibertat de premsa i d'expressió, per una ciutat on la gent pugui dir el que pensa, amb rigor i amb respecte»; «però sobretot sense por de que l'empresonin o li llevin les seves eines de comunicació», ha remarcat.

Noguera ha repassat les fites de la legislatura i, a més, ha dit que en el 2019, es continuarà treballant per una ciutat verda; una economia diversificada i creativa, la mobilitat sostenible, la cultura com a eina de transformació social però, «sobretot, per a aconseguir una ciutat justa i feminista».

Segons ha assenyalat, aquest és l'«eix més important» i tot i que ha reconegut que encara «queda molt per fer», ha dit que durant «aquest mandat» s'han fet «passos importants» com «la creació de l'Oficina Antidesnonaments» l'impuls dels programes d'accés i captació d'habitatges, així com el Pla d'igualtat o el segell d'Unicef Palma Ciutat Amiga de la Infància».

La celebració de la Festa de l'Estendard, que se celebra cada 31 de desembre a la capital de Balears, per a commemorar l'entrada de les tropes del Rei Jaume I, ha començat amb la col·locació de l'Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca i de la Cimera del Rei Martí a la Plaça de Cort.

Posteriorment, la comitiva d'autoritats, s'ha traslladat a la Catedral on s'ha celebrat una missa commemorativa presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, que ha destacat «la mallorquinitat com a símbol de cohesió social».

Taltavull ha lamentat també que «la promoció i l'aplicació» dels Drets Humans», que es varen aprovar fa 70 anys, «està en regressió».

A l'acte, hi han acudit la presidenta del Govern, Francina Armengol, la vicepresidenta, BelBusquets, així com el president del PP, Biel Company, entre altres representants polítics.

Una mica més tard de les 12.00 hores, de tornada en la Plaça de Cort, ha tengut lloc l'acte simbòlic de col·locació del penó del Rei En Jaume i la representació de 'La Colcada' de Pere d'Alcantara Penya. Ha estat representada per Miquela Lladó i els nins de l'Escola de Música i Danses de Mallorca.

Finalment, s'ha celebrat l'acte oficial de lliurament de les Medalles d'Or de la Ciutat a la sala de plens de Cort, que ha estat presidit pel batle. Aquest any s'ha distingit a títol pòstum al director artístic Antoni Socias. A més, s'han lliurat les medalles a la Galeria 6A, a Antoni Tarabini, al col·legi Sant Agustí, a Amadib i a l'Associació de Donants de Sang.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.