Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma celebra aquest dilluns la Festa de l'Estendard

26803

Palma celebra aquest dilluns la Festa de l'Estendard, que se celebra cada 31 de desembre en la capital de Balears, per a commemorar l'entrada de les tropes del Rei En Jaume. A més, durant els actes previstos per a aquesta jornada, s'escenificarà el lliurament de les Medalles d'Or de la Ciutat.

La celebració comença amb la col·locació del Estendard Reial de la Conquesta de Mallorca i de la Cimera del Rei Martí a la Plaça de l'Ajuntament de Palma. Posteriorment, la comitiva d'autoritats, es trasllada a la Catedral on se celebrarà una missa commemorativa presidida pel bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull.

A l'acte, hi assistiran la presidenta del Govern, Francina Armengol, la vicepresidenta, Bel Busquets, així com el president del PP, Biel Company, entre altres representants polítics.

A les 12.00 hores, de tornada a la Plaça de Cort, té lloc l'acte simbòlic de col·locació del penó del Rei Jaume I i la representació de 'La Colcada' de Pere d'Alcantara Penya. Serà representada per Miquela Lladó i els nins de l'Escola de Música i Danses de Mallorca.

Finalment, a les 12.15 hores té lloc l'acte oficial de lliurament de les Medalles d'Or de la Ciutat a la sala de plens de Cort. Aquest any es distingeix a títol pòstum al director artístic Antoni Socias. A més, es lliuraren les medalles a la Galeria 6A, a Antoni Tarabini, al col·legi Sant Agustí, a Amadiba i a l'Associació de Donants de Sang.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.