Setmanari d'informació local - 138 anys

El jutge Florit ordena tornar el material dels periodistes d'Europa Press i Diario de Mallorca

26733

El jutge instructor del cas Cursach, Miquel Florit, ha ordenat la devolució del material confiscat als periodistes d'Europa Press i Diario de Mallorca, Blanca Pou i Francisco Mestre, així com en la delegació de les Balears de l'agència de notícies.

No obstant això, els periodistes han sol·licitat que se'ls citi per a la devolució dels objectes (dos telèfons mòbils i dos ordinadors corporatius) i se'ls notifiqui degudament la resolució per a la seva devolució.

En l'escrit, presentat davant el Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, també es demana que se'ls informi per escrit sobre «el lloc o llocs» on han estat els dispositius, «les persones que han tengut accés als mateixos i sobre la realització o no de qualsevol obertura, examen, inspecció, registre, còpia o manipulació» d'aquests.

Així mateix, demanen que en el cas que s'hagin extret, copiat o examinades dades, se'ls informi per escrit sobre quines dades han estat i en quin lloc s'han emmagatzemat.

Europa Press i Diario de Mallorca, al costat dels dos periodistes afectats han presentat una querella en el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) contra Florit que va ser qui va ordenar la confiscació de telèfons mòbils d'aquests professionals, en el marc d'una recerca relacionada amb el cas Cursach, a fi de determinar l'origen d'una informació periodística.

La querella considera que l'acte de Florit constitueix «un atac letal a una de les normes essencials per al desenvolupament de la vida en democràcia» i que s'ha produït una conculcació del secret professional del periodista «absurda i insòlita».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.