Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern i Red.es fan arribar la banda ampla ultraràpida a 320 seus educatives

26721
Digital tablet and apple on the desk in front of blackboard | photographer: Dusanka Visnjican

El Govern i Red.es han iniciat el programa Escoles Connectades, l'objectiu del qual és dotar de connectivitat a Internet de banda ampla ultraràpida i xarxes internes de comunicacions a 320 seus educatives de primària, secundària i educació especial, que beneficiarà 118.939 alumnes i que compta amb una inversió de 5,6 milions d'euros, cofinançada amb fons europeus FEDER.

Aquesta actuació, que es duu a terme en el marc del conveni trilateral subscrit per Red.es -entitat adscrita al Ministeri d'Economia i Empresa-, el Govern i el Ministeri d'Educació i Formació Professional, i compta amb un pressupost que ascendeix a 5.620.800€, del qual la Comunitat Autònoma n'aporta 2.053.278,24 € i Red.es 3.567.521,76 € cofinançats per FEDER a càrrec del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE).

Una vegada concloses els les tasques, les 320 seus educatives de les Balears comptaran amb la infraestructura necessària per afrontar l'augment del trànsit a internet i l'ús de nous dispositius i recursos digitals, cada vegada més utilitzats en l'àmbit educatiu.

El programa Escoles Connectades permetrà als centres docents disposar de les comunicacions més avançades, amb accessos de fins a 1 Gigabit per segon, així com amb un servei wi-fi segur i d'altes prestacions en tots els espais educatius.

A més, a aquestes seus se'ls proporcionarà accés a RedIRIS, xarxa acadèmica i d'investigació espanyola, que proporciona serveis avançats de comunicacions a la comunitat científica i universitària estatal, finançada pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i gestionada per Red.es

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.