Setmanari d'informació local - 138 anys

Junqueras i Rovira demanen revalidar el mandat de l'1O perquè sigui «definitiu»

26683

El president d'ERC i pres polític, Oriol Junqueras, i la secretària general del partit exiliada, Marta Rovira, han escrit una carta conjunta en què reclamen revalidar el mandat democràtic de l'1 d'octubre per sigui «definitiu».

En el seu escrit, afirmen que el crit de llibertat del 1-0 contínua ressonant i «movent els fonaments del règim del 78», recordant que les conseqüències d'aquella jornada, d'aquest dia, durarà anys i res tornarà a ser igual.

En aquest sentit afirmen que el judici del procés, que arrencarà a principis de 2019, «tornarà a remoure el règim» i constaten que seure a la banqueta dels acusats a la democràcia i al desig de llibertat acabarà sent un autèntic càstig per a l'Estat espanyol.

«Qui opta per fer un judici polític s'arrisca a trobar-se davant la dignitat, la veritat i la justícia», escriuen, ell des de la presó de Lledoners, on està pres, i Rovira des de l'exili.

A la carta, que encapçalen amb uns versos de Miquel Martí Pol, lamenten que és el segon Nadal que no podran passar junts, en llibertat, amb les seves famílies. No obstant això, Junqueras i Rovira afirmen que són pacients, determinats, pacífics i segurs de la seva raó: «Camí de la República, amb desig de justícia i set de llibertat».

Els republicans també fan èmfasi que hi ha qui els vol dividits, competint i, davant d'aquesta amenaça, demanen no caure en el parany: «Som més forts quan actuem coordinats, amb unitat d'acció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.