Setmanari d'informació local - 138 anys

La justícia espanyola tomba els articles de la Llei de Toros que impedeixen la mort de l'animal

26617

El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucionals diversos articles de la Llei de regulació de les corregudes de toros i de protecció dels animals a les Balears, que va ser aprovada en 2017. Entre ells es troben els que impedeixen la mort de l'animal o l'ús de cavalls.

Segons ha publicat Diario de Mallorca, i ha confirmat Europa Press, posteriorment, es declaren inconstitucionals diversos articles d'aquesta normativa autonòmica i s'anul·len uns altres de manera parcial.

En concret, es declaren inconstitucionals els articles 6, 7, 8 i 9. Així mateix, la sentència compta amb quatre vots discrepants en contra i han emès el seu vot en contra de la declaració d'inconstitucionalitat.

L'article 6 establia que la sortida dels animals es faci des de corrals, entre altres assumptes. El 7 prohibia la presència de cavalls, i el 8 era el que establia que els animals havien de ser retornats al seu corrals després dels espectacles que no podrien durar més de deu minuts.

Així mateix, l'article 9 era el que prohibia l'ús de puntes de pica, banderilles i espases o qualsevol instrument que pogués produir ferides o la mort del toro. Aquest també s'ha declarat inconstitucional. De l'article 4 sobre embarqui, transport i desembarqui, la sentència elimina l'apartat que fa referència al fet que el viatge de l'animal ha de ser des de la ramaderia més pròxima.

De l'article 5, es declaren inconstitucionals els punts que fan referència a l'edat mínima dels toros, als seus pesos, i al fet que les actes veterinàries puguin cancel·lar les corregudes, o que mitjançant informe sobre lesions i altres incidències es puguin prendre les mesures corresponents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.