Setmanari Sóller

135
anys

Les persones trans podran canviar el nom de la targeta ciutadana abans de tenir la documentació del canvi de sexe

26609
20-12-2018

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dijous que les persones trans podran canviar el nom de la targeta ciutadana abans de tenir la documentació de canvi de sexe, a partir del dia 2 de gener de 2019.

Segons ha informat el Consistori, la petició es podrà fer en virtut de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per a erradicar la LGTBIfòbia.

«Som el primer Ajuntament de les Balears que posa en marxa aquesta mesura i ens convertim de nou en pioners en la protecció dels drets i la visibilització del col·lectiu trans», ha explicat la regidora de Funció Pública, Aurora Jhardi.

La regidora ha presentat la mesura acompanyada per la secretària de Ben Amics, Natalia Martin; Laura Duran, de Balears Diversa, i Chryssalis. Les entitats han destacat la importància de la mesura, que suposa «un pas més cap al reconeixement de la identitat de les persones diverses i permet guanyar terreny a la discriminació».

Les persones que ho vulguin demanar han de fer una sol·licitud per Registre General en qualsevol OAC o en la seva seu electrònica, indicant el nom amb el qual s'assegui representat i que vol que aparegui en la targeta i aportant el DNI o Passaport.


COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris