Setmanari d'informació local - 138 anys

Les persones trans podran canviar el nom de la targeta ciutadana abans de tenir la documentació del canvi de sexe

26609

L'Ajuntament de Palma ha anunciat aquest dijous que les persones trans podran canviar el nom de la targeta ciutadana abans de tenir la documentació de canvi de sexe, a partir del dia 2 de gener de 2019.

Segons ha informat el Consistori, la petició es podrà fer en virtut de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per a garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per a erradicar la LGTBIfòbia.

«Som el primer Ajuntament de les Balears que posa en marxa aquesta mesura i ens convertim de nou en pioners en la protecció dels drets i la visibilització del col·lectiu trans», ha explicat la regidora de Funció Pública, Aurora Jhardi.

La regidora ha presentat la mesura acompanyada per la secretària de Ben Amics, Natalia Martin; Laura Duran, de Balears Diversa, i Chryssalis. Les entitats han destacat la importància de la mesura, que suposa «un pas més cap al reconeixement de la identitat de les persones diverses i permet guanyar terreny a la discriminació».

Les persones que ho vulguin demanar han de fer una sol·licitud per Registre General en qualsevol OAC o en la seva seu electrònica, indicant el nom amb el qual s'assegui representat i que vol que aparegui en la targeta i aportant el DNI o Passaport.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.