Setmanari d'informació local - 138 anys

Fiscalia desvincula les detencions policials de la confiscació de mòbils a periodistes

26571

La Fiscalia ha precisat aquest dimecres que els telèfons mòbils i dispositius confiscats el passat 11 de desembre a una periodista d'Europa Press Balears i un periodista del Diario de Mallorca «segueixen sota custòdia judicial» i que els arxius emmagatzemats encara no han estat analitzats. Afegeix el Ministeri Públic que la detenció aquest dimarts de dos policies en el marc de la recerca d'un delicte continuat de revelació de secrets no tenen cap relació amb aquestes intervencions.

La Fiscalia Anticorrupció ha emès un comunicat en el qual assegura que la detenció de l'excap del grup Blanqueig de Capitals de les Balears de la policia espanyola i d'un altre agent «s'han duit a terme amb caràcter previ a l'eventual obertura dels telèfons i dispositius» a una periodista d'Europa Press i un altre del Diario de Mallorca.

En aquest sentit, explica que «aquella intervenció de telèfons no va tenir per objecte localitzar o descobrir les fonts d'informació suposadament en poder dels periodistes», sinó «que ja eren conegudes per altres vies d'investigació». És més, indica que les detencions demostren «l'assegurament dels efectes materials procedents del delicte».

La investigació continua sota secret, recorda la Fiscalia. A més, posa l'accent que «en cas de ser necessari» l'accés al contingut que emmagatzemen els dispositius electrònics intervenguts es farà en «un moment posterior» i sempre quan es posi prèviament «en coneixement de les persones afectades».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.