Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera defensa el paper del periodisme i la llibertat de premsa davant els mitjans

26541

El batle de Palma Antoni Noguera, ha defensat aquest dimarts el paper del periodisme i de la llibertat de premsa i ha agraït la labor exercida pels periodistes d'Europa Press i Diario de Mallorca, als qui la Policia els va requisar mòbils i ordinadors la setmana passada.

Noguera ha fet aquestes declaracions en la Copa de Nadal de l'Ajuntament de Palma, a la qual han assistit periodistes de diversos mitjans de comunicació.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) ha dictat un acte en el qual admet a tràmit la querella presentada per la representació processal d'Europa Press i Diario de Mallorca contra el jutge instructor del cas Cursach, Miquel Florit, que va ordenar la confiscació de telèfons mòbils a dos periodistes d'aquests mitjans amb l'objectiu de determinar l'origen d'una filtració.

En concret, s'investiguen un presumpte delicte de prevaricació judicial, un delicte contra la inviolabilitat del domicili i un altre contra l'exercici del dret al secret professional del periodista.

La Sala Civil i Penal del TSJIB ha designat com a instructora de la causa a la magistrada Felisa Vidal, a qui correspon per torn i que es farà càrrec de les actuacions. Els magistrats han declarat el secret de les presents actuacions.

En l'acte queda reflectit així mateix que abans d'admetre la querella es va demanar al jutjat d'instrucció número 12 de Palma «la certificació literal íntegra» de l'acte pel qual Florit va ordenar la confiscació dels dispositius per a veure si la resolució fa referència a diligències declarades secretes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.