Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ampliació del Parc Nacional de Cabrera ja és gairebé una realitat

26537

El Consell de Ministres del Govern espanyol aprovarà el projecte d'ampliació del Parc Nacional Maritimoterrestre de l'Arxipèlag de Cabrera, segons ha detallat la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

Així han defensat el projecte aquest dimarts a Madrid el conseller d'aquesta Conselleria, Vicenç Vidal i la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, davant els membres del Consell de Xarxa de Parcs Nacionals.

L'Acord (que s'aprovarà en les pròximes setmanes) estableix la incorporació al Parc Nacional de Cabrera de 80.779,05 hectàrees marines adjacents als límits actuals i d'aquesta manera, la superfície total passarà a ser de 90.800,52 hectàrees.

I, en aquest sentit, dins d'aquestes més de 80.000 hectàrees que s'incorporaran al Parc, «es troben 11 dels 13 sistemes naturals marins que la Llei de parcs nacionals obliga a incorporar en la Xarxa de Parcs Nacionals».

D'aquests, n'hi ha dos que fins ara no tenien presència en la Xarxa, com són, els bancs profunds de corals i les àrees de pas, reproducció o presència habitual de cetacis o grans peixos migradors.

Segons han apuntat des de la Conselleria, caldria destacar que és la primera vegada, a l'Estat espanyol i en tot el Mediterrani, «que s'atorga la figura màxima de protecció ambiental, com és la del Parc Nacional, a una zona situada a alta mar».

Vidal ha agraït «l'esperit de col·laboració» del Govern espanyol, que, a parer seu, ha permès desbloquejar un projecte que arrencava a principi de legislatura i, així mateix, ha destacat que «amb l'ampliació del Parc Nacional de Cabrera, es confirma que aquesta ha estat la legislatura de la mar».

Ribera, per part seva, considera prioritària l'ampliació perquè, entre altres motius, contribueix a «assegurar els objectius de protecció fixats per la legislació vigent». Una vegada el Consell de Ministres aprovi l'ampliació, s'iniciarà la tramitació d'una Llei que asseguri la gestió integral del Parc Nacional.

Fins alhesores, l'Organisme Autònom Parcs Nacionals i el Govern de les Illes Balears establiran mecanismes de coordinació i col·laboració orientats a facilitar la consecució dels objectius assumits i a evitar impactes procedents de l'exterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.