Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem demana «un major esforç» al Govern per «garantir l'accés a l'habitatge»

26511

El portaveu al Parlament de Podem, Alberto Jarabo, ha demanat al Govern un «major esforç» per a les polítiques d'habitatge per a poder garantir «l'accés a l'habitatge» i, així mateix, ha explicat que votaran a favor dels pressupostos generals de les Illes de 2019 (que s'aprovaran aquest dimarts en el ple) però no obstant això, han presentat prop de 40 esmenes.

En roda de premsa, Jarabo ha detallat que una de les seves esmenes passa per «sol·licitar una partida per a la compra de sòl i habitatges a Eivissa i Menorca» i, a més, ha aprofitat per a reivindicar que el reial decret llei mesures urgents en matèria d'habitatge i lloguer, aprovat el divendres pel Consell de Ministres del Govern espanyol, hauria de fixar un «preu de referència lligat al salari mínim interprofessional».

Jarabo ha insistit, en aquest sentit, a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que aprova les esmenes del seu partit i que, així mateix, «telefonin a Sánchez per a insistir-li en la dificultat que tenen els ciutadans de les Illes per a accedir a un habitatge».

En termes més concrets sobre les esmenes (pendents d'aprovació i amb un valor de 4 milions d'euros), Jarabo ha detallat que demanen, a part de partides per a la compra de sòl, el lloguer social i el foment de cooperatives.

Jarabo ha conclòs que el balanç pressupostari és positiu però amb una «única bretxa amb la política d'habitatges» i, en aquest sentit, ha instat al Govern a ser més flexible i acceptar les seves esmenes per a fer «més efectiva la Llei d'Habitatges».

La també portaveu de Podem al Parlament, Laura Camargo, ha destacat, per part seva, «els èxits fets fins ara amb l'aprovació d'algunes de les esmenes» i ha assenyalat que un avanç important és l'augment d'inspectors per a les places turístiques.

Així mateix, ha fet referència, entre altres partides, als 1.000 milions d'euros en educació, una xifra que al seu parer, «sempre serà insuficient amb una població que augmenta a més població estudiantil any rere any» i, en aquest sentit, ha celebrat que la seva esmena a l'educació 0-3 ja s'hagi aprovat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.