Setmanari d'informació local - 138 anys

Una cinquantena de joves de les Balears reben els premis #ArtJove2018

26471
Cartell de l'acte celebrat aquest dissabte a Esporles. | CAIB

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha celebrat aquest dissabte 15 de desembre a la Casa del Poble d'Esporles, l’acte de cloenda i lliurament de premis del total de nou certàmens convocats aquest 2018 pel programa cultural Art Jove.

Tal com ha explicat el Govern, l’acte enguany inclou la final del primer certamen Art Jove de Poesia Salvador Iborra, una iniciativa inèdita de l’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove) i l’Agència Catalana de la Joventut per estendre la participació dels joves a tot l’àmbit de parla catalana.

L'acte ha estat presidit per Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports, i ha comptat amb l’assistència de Joan Ferrà, director de l’Institut Balear de la Joventut. Per part de la Generalitat de Catalunya hi ha estat present Norma Pujol, directora general de Joventut; Cesc Poch, director de l’Agència Catalana de la Joventut; Agnès Russiñol, directora general de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció; i Georgina Oliva, secretària d'Infància, Adolescència i Joventut.

CLOENDA ART JOVE 2018

Pel que fa al lliurament dels premis Art Jove 2018, un total de 48 joves i tres formacions musicals en són els distingits en aquest acte pel fet d’haver participat en els nou certàmens convocats enguany.

Relació de premiats i certàmens 2018

Certamen de Creació Teatral Jove

Nuria Sbert, autora de la peça guanyadora, Bistek, rep un diploma pel primer premi i un taló de 1.000 euros, A més realitzarà dues actuacions, una a Fira B! i una altra a un altre festival, pel qual cobrarà 1.200 euros més. A més es destinaran 1.800 euros més a pagar actuacions a la guanyadora i a les finalistes.

Aina Zuazaga i Aina Jagla reben un diploma de Menció especial per la seva proposta Paüra; així com Lorena Faus per la seva obra Cliffhanger.

Certamen de Relat breu

Aina Gomis, autora del conte La pell, el cel i les hores seques, rep el primer premi, dotat amb 1.000 euros, A més es destinaran 2.000 euros més a la publicació d’un recull de relats seus.

Aina Cassanyes rep el segon premi compartit dotat amb 333,33 euros pel seu relat Fora de temporada.

Maria Batle rep el segon premi dotat amb 333,33 euros pel seu relat El col·leccionista de Boles de Neucompartit amb Jordi Nadal que rep el segon premi dotat també amb 333,33 euros pel seu relat Ulls de gat.

Certamen de Disseny Gràfic

Alona Vinç, guanyadora del primer premi, rep el premi dotat amb 1.000 euros per L’instint més animal. A més podrà desenvolupar la seva línia gràfica al llarg de dues edicions consecutives, per la qual cosa cobrarà 5.000 euros més en concepte d’honoraris professionals.

Albert Tomàs Font rep el segon premi dotat amb 500 euros per Explosió creativa i Byron Mateo rebrà també un segon premi dotat amb 500 euros per Les dimensions de l’art.

Els següents finalistes reben un diploma: Eliana García per la seva proposta L’altra mirada, María Grande per Un mar d’art, Guillem Marc Femenies per L’art del futur, Maria Antònia Porras per What the f**k! i Paloma Ojea per Connexió Creativa.

Certamen de disseny d’Interiors

Modalitat de projectes de futur

Xavier Oliver és el guanyador del primer premi, dotat amb 2.000 euros, pel qual rep un diploma i un taló pel seu projecte Son Dureta Nou.

Toni Quetglas rep el segon premi, dotat amb 500 euros i un diploma pel seu projecte Palau d’Aiamans.

Maria Estelrich rep un diploma de segon premi i un taló de 500 euros pel seu projecte Ca n’Arbona i Marina Alcàntara rebrà un diploma de finalista pel seu projecte Casal de Joves.

Projectes Realitzats

Adrià Talens i Itziar Lafuente reben un diploma de primer premi i un taló de 2.000 euros per la seva intervenció Dues peces i un sòcol.

Aina Bigorra i Erick Herrera, amb Casa Plecs, són guardonats amb un diploma de segon premi i un taló de 500 euros, així com Adriana Sans que rep un diploma de segon premi i un taló de 500 euros per la seva proposta Hotel Palas Atenea.

Carlos Antón rep un diploma de finalista pel seu projecte Casa Pex, així com Antoni Gelabert pel seu projecte Es Fortí.

Certamen de Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes

Magí Garcías rep un taló pel primer premi, dotat amb 1000 euros. A més rebrà 600 euros més en concepte de pagament de dos concerts; un a Fira B! i l’altre a l’Inclàssic durant el 2019. El premi també preveu una partida de 900 euros per pagar altres actuacions als finalistes i al guanyador. Laura Serra i Raúl Sabiote reben un diploma de Menció especial.

Certamen de poesia i prosa poètica Manel Marí

Francesc Alemany rep el primer premi dotat amb 1.000 euros, més dos mil més, destinats a la publicació del seu poemari Pòtol.

Antònia Monroig rep un diploma de segon premi i un taló de 500 euros per la seva obra Memòria Còsmica.

Certamen de Fotografia

Joan Lluís Clemens Sansó recull el primer premi a la millor fotografia per la fotografia número 3 de Gritos tras el humo de las fábricas dotat amb 500 euros.

Marina Cánovas Galmés, autora d’Espais de Trànsit, rep el primer premi a la millor col·lecció dotat amb 1.000 euros i l’encàrrec d’una exposició sobre Memòria democràtica, pel qual rebrà 1.500 euros més en concepte d’honoraris.

Els següents participants reben un diploma de Menció especial: Carlos Darder Pérez per la seva col·leccióIsland Kids / nins de s'illa, Julio Jiménez Muñoz per Centro de Gravedad, María Moragues per No me mires, no me mires, Nelson Daniel Nuñez Fleitas per Paradise, Anthony Neitzke per Mar de vent, Laura Laquintana Aloy per Decadence, Alona Vinç per Sistema i Maya Valencia Arbona per la seva col·lecció Enemics dins tu.

Certamen de Curtmetratges

Carles Bover rep el primer premi, dotat amb 2.000 euros, pel seu documental GAZA, nominat ara als Goya 2019. A més, rebrà uns altres 4.000 euros destinats a sufragar un altre curtmetratge que s’ha de rodar al llarg del 2019.

Els següents participants reben un diploma: Miquel Moyà pel tercer premi compartit i un taló de 333,33 euros pel seu curtmetratge File-Life, Josep Salvador pel tercer premi compartit i un taló de 333,33 euros pel seu curtmetratge L’arrel de pell, Cristina Ramón pel tercer premi compartit i un taló de 333,33 euros pel seu curtmetratge Can Lluquí i Jofre Urgelés pel segon premi i un taló de 1.000 euros pel seu curtComprador Ambulant.

Certamen de Creació Musical Jove

Recull un diploma de primer premi i un taló de 1.000 euros el grup Go Cactus format per Joan Gual Amengual, Pau Gual Amengual i Joan Amengual Guillén. A més, el grup actuarà a les festes de Sant Sebastià 2019 i a Fira B!, per la qual cosa rebrà 1.200 euros més en concepte de remuneració (600 euros per actuació). A més, hi ha 1.800 euros més per finançar concerts del grup guanyador i dels finalistes.

El grup Bilo, format per Sebastià Grimalt Bosch, Driss El Louah Stading, Marc Mas Carbonell i Carlos de Haro Bazán, recull un diploma de Menció especial; així com el grup Mareselva, format per Sebastià Moragues Cancelo, Sebastià Lladó Femenias, Guillem Josep Contestí Rubert i Pere Font Estelrich.

Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

Xavier Mas-Craviotto recull el diploma de primer premi pel seu poemari Renills de cavall negre i Francesc Alemany recull el diploma de segon premi per la seva proposta Pòtol.

Reben el diploma de finalistes els següents participants: Joan Deusa Dalmau pel poemari El plor dels samarucs, José Roig Sancho per Des de baix, Laia Maldonado Llobera per L’Arquitecte, Irene Anglada Pelàez per Nusos d’incendi, Albert Gener Martínez per Poema de l’absència als llavis. Dietari de l’oblit, Eloi Martín Casanovas per Irel, Miquel Maimó Vidal per Al·legoria, Carla Fajardo Martín per Limítrofes, Adrián Salcedo Toca per La gran sorpresa i Ana Marrodan Badell pel seu poemari Sempre la calma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.