Setmanari d'informació local - 138 anys

Can Alcover: deu anys de portes obertes a la cultura

26465

L'Obra Cultural Balear ha celebrat durant tota aquesta setmana dues efemèrides importants: els cent anys de la publicació del llibre de Joan Alcover, 'Poemes Bíblics' i els deu anys del centre cultural més emblemàtic de Palma: Can Alcover.

Aquest dissabte s'ha fet un vermut musical i artístic. 'U Jazz Quartet' ha omplert el casal de música, mentre se servia un vermut i el pintor Marc Peris, SOMA, pintava, a una de les parets del jardí, el logotip dels deu anys de Can Alcover, una imatge que evoca el 'jardí dessolat' d'Alcover.

Can Alcover, que compleix deu anys des de la seva inauguració com a casal cultural, és la casa on va viure el gran poeta Joan Alcover fins la seva mort el 1926 i que des de 1895 fins 1925 va acollir les famoses tertúlies de Can Alcover.

El casal va ser heretat per Pau Alcover de Haro, fill del Poeta. Quan varen morir Pau Alcover (1975) i la seva dona (1984), l'OCB va heretar el casal. El 23 d'abril de 2008, després d'un procés llarguíssim, es va inaugurar Can Alcover com a Seu Institucional de l'OCB, com a centre cultural obert a tots els creadors de cultura i com a casa-museu dedicada a la figura i obra de Joan Alcover.

durant els 10 anys de Can Alcover, el casal ha acollit més de 4.000 activitats culturals; activitats d'aprenentatge de llengües; ha rebut la visita de més de 10.000 estudiants; s'hi han presentat centenars de llibres; s'hi han fet centenars de concerts... Hi han nascut l'Assemblea de Docents i moltes altres associacions; ha acollit milers de reunions d'entitats i plataformes de la societat civil i ha acollit importants actes d'homenatge a personatges com Climent Garau, Josep Maria Llompart, Toni Roig, Antoni Artigues...

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.