Setmanari d'informació local - 138 anys

Convoquen una concentració a Cort per la llibertat de premsa

26421
Imatge: IB3

El Sindicat de Periodistes de les Balears (SPIB) ha instat els periodistes d'arreu de l'Estat espanyol a pujar a Twitter una foto amb la boca tapada i amb el hashtag #ElSecretoNoSeToca, per donar suport als periodistes d'Europa Press Balears i Diario de Mallorca. Igualment, han convocat una concentració aquest dijous a les 20.00 a la plaça de Cort de Palma.

Segons ha informat SPIB a través del seu compte de Twitter, l'objectiu d'aquesta iniciativa és «protestar per aquesta vulneració sense precedents», en relació als fets que varen tenir lloc dimarts quan tres agents de policia espanyola i una secretària judicial es varen presentar a les seus de Europa Press Balears i Diario de Mallorca i varen exigir a dos periodistes respectivament, encarregats de cobrir la informació de tribunals que lliuressin qualsevol documentació relacionada amb la cobertura informativa de del cas de corrupció conegut com cas Cursach.

Manifest de l'APIB

L'Associació de Periodistes de les Illes Balears (APIB) promou el present Manifest per exigir el respecte a l'exercici dels periodistes en la seva tasca informativa amb garanties d'independència i llibertat, el que implica vetllar pel seu dret constitucional del secret professional.

El registre policial i la confiscació judicial d'ordinadors, mòbils i documentació a periodistes d'Europa Press Balears i Diario de Mallorca per identificar una font d'informacions en un cas de corrupció suposen un greu atemptat contra la Llibertat de Premsa. Hem sabut també que la policia judicial va requerir documents a EFE fa algunes setmanes i va demanar a una periodista de l'agència informació sobre les seves fonts.

Els sotasignats reclamen el respecte a un periodisme lliure, pilar bàsic en una democràcia, i demanen a la Fiscalia General de l'Estat que retiri el seu suport a aquestes actuacions coercitives cap als periodistes que informen sobre casos rellevants de corrupció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.