Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] La Plataforma per la Llengua i Sumarroca presenten el nou Cava per la Llengua

26397

Aquest Nadal es podrà brindar amb cava i, alhora, brindar pel català. La Plataforma per la Llengua i Bodegues Sumarroca han presentat aquest dimecres el nou Cava per la Llengua, una iniciativa solidària que té com a objectiu promoure el català. L'escumós s'ha presentat al nou Esclat de Sant Cugat del Vallès, i s'ha dut a terme amb la presència d'Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua, Josep Puig, director general de Sumarroca, Manel Prat, cap de màrqueting i comunicació del Grup Bon Preu, i l'artista Perejaume.

Una part dels beneficis recaptats amb la venda del cava es destinaran a campanyes de foment i promoció del català de la Plataforma per la Llengua. El cava es pot comprar per un preu de 7,95 euros la botella. Des del començament de la iniciativa, el 2013, la Plataforma per la Llengua ha recaptat més de 50.000 euros que ha destinat íntegrament a projectes de promoció del català. «El 2001 vam fer un estudi i vam veure que només un 3 % dels vins i caves d'origen català estaven etiquetats en català. Ara, després de la pressió de la Plataforma per la Llengua, ja són més del 90 %. Aquest és un exemple que demostra que el suport que rebem, també a través del Cava per la Llengua, té sentit i té resultats. El suport de la gent ens permet treballar pel català en tots els àmbits», ha assegurat Escuder.

El Cava per la Llengua es podrà trobar a la xarxa d'establiments Bonpreu i Esclat, i se n'ha fet un primer tiratge de 10.000 botelles. «Amb la distribució del nou Cava per la Llengua oferim als clients l'opció de contribuir a una iniciativa solidària per fomentar el català, d'acord amb el nostre compromís amb l'entorn i amb la promoció de la cultura catalana», ha destacat Manel Prat, cap de màrqueting i comunicació del Grup Bon Preu.

Des d'un punt de vista gastronòmic, el cava està avalat per l'experiència de les caves Sumarroca. És un cava brut reserva amb les varietats de raïm macabeu, xarel·lo, parellada i chardonnay, amb una criança d'entre 20 i 30 mesos. «És un cava de qualitat, 100 % Sumarroca, de vinya pròpia. I amb aquesta edició, Sumarroca, la Plataforma per la Llengua i el Grup Bonpreu fem un esforç per tal que sigui més accessible a tot el públic, fent-lo un euro més barat però amb la mateixa qualitat», ha valorat Josep Puig, director general de Sumarroca. «Per a nosaltres és un orgull poder col·laborar amb la Plataforma per la Llengua i fer-ho pel foment del català», ha assegurat.

Però el cava té també un important vessant artístic. El nou disseny del Cava per la Llengua està fet a partir d'una obra de Perejaume elaborada a benefici de la Plataforma per la Llengua. L'obra és una al·legoria sobre la llengua feta a partir de la forma del Turó de l'Home, tal com ha explicat Perejaume durant la presentació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.