Setmanari d'informació local - 138 anys

Europa Press es querella contra el jutge que va ordenar la confiscació de material

26395

L'agència Europa Press presentarà aquest dijous davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears una querella contra el jutge que va ordenar dimarts passat l'entrada d'agents de la Policia espanyola a la seu de la seva Delegació a les Balears. Es va intervenir el telèfon mòbil d'una periodista, ordinadors de l'agència i diversa documentació en el marc d'una investigació dins del cas Cursach, amb l'objecte de determinar l'origen d'una informació periodística.

La querella es presentarà pels presumptes delictes de prevaricació judicial, contra la inviolabilitat de domicili i contra l'exercici del dret al secret professional de la periodista, així com per tots els altres presumptes delictes que puguin resultar connexos amb els anteriors.

En el cas d'Europa Press, tres agents de policia i una secretària judicial es varen presentar el passat dimarts a la seu d'Europa Press Baleares i varen exigir a la periodista que cobreix la informació de tribunals que lliurés qualsevol documentació relacionada amb la cobertura informativa de l'anomenat cas Cursach.

La periodista es va acollir al seu dret professional a no revelar les fonts d'informació i va demanar contactar amb els serveis jurídics de l'empresa. Els agents li varen negar aquesta possibilitat i varen confiscar el seu telèfon personal, dos ordinadors personals i diversa documentació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.