Setmanari d'informació local - 138 anys

El fiscal Bartomeu Barceló no creu que l'escorcollament als periodistes sigui «desproporcionat»

26385

El fiscal cap de les Balears, Bartomeu Barceló, ha manifestat aquest dimecres que no considera una precedent perillós que el jutge instructor del cas Cursach, Miquel Florit, hagi emès una ordre per requisar material a dos periodistes per publicar un informe relacionat amb aquesta investigació judicial.

En una entrevista a Cadena Ser, Barceló ha explicat que «no es tracta de revelar ni de cercar cap font, sinó de fer unes comprovacions de dades que estan sent investigant per un altre costat». «No és que es vulgui infringir el secret professional d'un periodista que està reconegut a la Constitució», ha remarcat.

Així, ha posat èmfasi que «els periodistes no són objecte d'investigació» i que estava al corrent de la decisió presa per la Fiscalia Anticorrupció. «Els vaig dir que calia estar segurs que no s’infringís el secret professional del periodista», ha dit. Segons ha remarcat, es tracta «d’investigar uns fets» que estan sota secret sumarial, no d'investigar fonts.

D'aquesta manera, ha remarcat que no creu que sigui una «mesura desproporcionada» perquè està feta amb «coneixement de causa i s'ha de respectar perquè estem en un Estat de dret». «Si no s'està d'acord, s'ha d'interposar recurs», ha afegit.

Per acabar, ha manifestat que no considera que sigui un precedent perillós, ja que encara que s'hagi creat «alarma social, no té major importància». «S'han registrat despatxos d'advocats en moltes ocasions i no ha tengut tanta repercussió», ha dit.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.