Setmanari d'informació local - 138 anys

SPIB i APIB: «És el major atemptat contra la llibertat de premsa de la història democràtica de les Balears»

26359

El Sindicat de Periodistes de les Balears (SPIB) i l'Associació de Periodistes de les Balears (APIB) han condemnat el registre policial ordenat pel Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma contra els periodistes d'Europa Press Baleares i Diario de Mallorca. Segons consideren, «és el major atemptat contra la llibertat de premsa de la història democràtica de les Balears».

La Policia espanyola ha requisat mòbils personals, ordinadors, 'pendrives' i documentació en paper per a esbrinar una font d'informació del cas Cursach, «vulnerant així el secret professional dels periodistes», han censurat.

A més, han criticat que l'autoritat judicial i policial «ni tan sols han permès a la periodista d'Europa Press consultar amb el seu advocat en el registre».

Així mateix, han mostrat el seu suport als periodistes del Diario de Mallorca en el seu rebuig a lliurar els ordinadors de manera voluntària.

L'associació i el sindicat han recordat que el secret professional està emparat en l'article 20 de la Constitució espanyola perquè és imprescindible protegir la identitat de la font en l'exercici de la professió periodística.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.