Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovada la Llei de Camins Públics i Rutes Senderistes de Mallorca i Menorca

26355

El Parlament ha aprovat durant la sessió plenària d’aquest dimarts la Llei de Camins Públics i Rutes Senderistes de Mallorca i Menorca, que va ser elaborada des del Consell de Mallorca.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, la consellera d’Infraestructures i Territori, Mercedes Garrido, i la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, han assistit a la ple de la institució per a seguir en primera persona al debat.

Inicialment, la llei feia referència a Mallorca, però després del tràmit parlamentari iniciat després de la seva aprovació inicial al mes de juny, s’ha decidit que Menorca també es regeixi amb aquesta normativa. Així mateix, s’ha canviat el nom inicial de la llei que feia referència a les rutes excursionistes, per el de rutes senderistes ja que només regula aquestes. Per altra banda, s’han millorat la redacció d’alguns articles per a clarificar les afectacions de la llei a les propietats veïnes dels camins públics.

Aquesta llei dóna resposta a la necessitat d’establir un règim jurídic per els camins públics per tal de poder recuperar-los i promoure el seu ús i defensa. Així mateix, proporciona un marc legal per a rutes d’interès senderista existents i obri la possibilitat de poder-ne crear de noves.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.