Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Atlàntida Film Fest es consolida entre els millors festivals de cinema de l'Estat

26329

Un any més, l'Atlàntida Film Fest, el festival de cinema de Filmin, que en aquest 2018 ha arribat a la seva vuitena edició, ha estat inclòs per l'Institut de les Ciències i les Arts Cinematogràfiques en la relació de festivals de cinema que reben ajudes per a la seva organització per part del Ministeri de Cultura espanyol. L'Atlàntida Film Fest, que per tercera vegada combinava la seva programació en línia amb projeccions i activitats paral·leles al llarg d'una setmana a Palma, és actualment l'únic festival que se celebra a les Illes Balears que rep suport per part del Ministeri.

A aquest èxit cal sumar la reputació que estan aconseguint algunes de les pel·lícules que varen passar en la darrera edició per l'Atlàntida Film Fest. "The Wild Boys", de Bertrand Mandico, ha estat escollida per la prestigiosa revista francesa Cahiers du Cinéma com la millor pel·lícula de l'any. "El caso Kurt Waldheim", de Ruth Beckermann, ha estat seleccionada per a representar a Àustria en la pròxima edició dels Oscars i, a més, el The New Yorker nord-americà l'ha considerada una de les deu millors pel·lícules de 2018. "Permanent Green Light ", de Dennis Cooper i Zac Farley, que AFF18 va estrenar a l'Estat espanyol, és també una de les deu millors de l'any, en aquest cas segons el cineasta John Waters, que cada any per aquestes dates publica el seu top 10 del millor que s'ha vist en els darrers dotze mesos. Finalment, "Samantha Hudson, una historia de fe, sexo y electroqueer", de Joan Porcel, una producció original de Filmin, va guanyar el Premi del Públic en LesGaiCineMad i ha passat en els últims mesos per festivals com Rizoma o Abycine.

L'Atlàntida Film Fest està treballant en la 9a edició, que se celebrarà del primer de juliol al primer d'agost de 2019, i en què espera repetir els resultats històrics d'aquest any, on es varen superar els 80.000 espectadors entre la seu física a Mallorca i en línia a Filmin.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.