Setmanari d'informació local - 138 anys

El Museu de l’Educació s’instal·larà a un pavelló del quarter General Luque d’Inca

26325

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han signat aquest dilluns el conveni de col·laboració per a la instal·lació del Museu de l’Educació de les Illes Balears a la ciutat d’Inca.

A l’acte també han assistit el director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas, la directora general de Formació Professional i Formació del Professorat, Maria Alorda, la regidora d’Educació, Alice Weber, i representants del Consell Assessor del Museu de l’Educació.

Martí March ha explicat que és «un dia important perquè es tracta d’un museu que reuneix la història de l’educació a les Illes i és important perquè ens serveix per conèixer el que ha passat i aprendre per saber el que no ha de passar». March ha explicat que es preveu una inversió de 453 mil euros per a la rehabilitació del pavelló 7 del quarter que acollirà el museu i que s’espera que sigui una realitat el 2019.

Per la seva banda, el batle d’Inca ha explicat que es farà «una reforma integral de l’espai amb un ús compartit pel Govern i l’Ajuntament, a més de comptar amb un lloc òptim per a aquest museu». A més, ha afegit Virgilio Moreno «volem agrair l’aposta perquè quedi a Inca el Museu, després de molts d’anys d’intents ara serà una realitat que donarà molt més valor al conjunt arquitectònic i funcional i de serveis del recinte del quarter».

Visita al solar del futur nou CEIP d’Inca
Batle i conseller han aprofitat l’avinentesa per visitar el solar que ha d’acollir el nou CEIP del municipi, molt a prop del quarter General Luque.

El conseller ha explicat que la nova construcció suposarà una inversió de quatre milions d’euros que s’afegirà a l’esforç que s’ha fet al llarg de la legislatura per a millorar les infraestructures educatives del municipi fent una especial menció a l’ampliació de l’IES Berenguer d’Anoia, les aules del CEIP Ponent o el futur gimnàs del CEIP Llevant. «Tot això, afegit a l’acord d’escolarització equilibrada i a la creació del Conservatori demostren amb fets i no en paraules que l’educació és una voluntat política d’aquest Govern».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.