Setmanari d'informació local - 138 anys

Costa demana que es «es garanteixin els drets» dels balears residents al Regne Unit després del Brexit

26321

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha demanat aquest dilluns que «es garanteixin els drets fonamentals» dels balears que resideixen en el Regne Unit i dels britànics que viuen a les Illes després del Brexit, que previsiblement aquest dimarts ha d'anar a votació al Parlament britànic.

Així ho ha traslladat Costa aquest dilluns als representants del Ministeri, en una Conferència per a Assumptes relacionats amb la Unió Europea (Carue) que s'ha dut a terme a Madrid, i en la qual també ha participat el director general de relacions Institucionals i Acció Exterior, Josep Claverol.

«La intenció de totes les parts és que es puguin mantenir, sempre que hi hagi bilateralitat, tots els drets fonamentals», ha indicat Costa. Durant la reunió, segons ha informat la Conselleria de Presidència, també s'ha tractat sobre l'afectació que podria tenir el 'Brexit' en l'afluència turística de britànics a les Balears.

En aquest sentit, Costa ha recordat que «la despesa turística dels britànics ha augmentat a les Illes durant els darrers mesos» i ha apuntat que una de les qüestions principals que podrien els visitants és una «possible devaluació de la moneda».

La Carue, en la qual també s'han tractat altres assumptes com les actuacions de la comissionada del Govern espanyol per al Repte Demogràfic, ha estat presidida per la ministra de Política Territorial i de Funció Pública, Meritxell Batet, i el secretari d'Estat per a la Unió Europea, Marco Aguiriano.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.